Uddannelse

Bliv dine kunders rådgiver og specialist

Med en uddannelse som fiskehandler får du masser af udfordringer i løbet af dagen. Du lærer de mange spændende fiskearter at kende, ligesom du får en varieret arbejdsdag med kontakt til mange forskellige mennesker. Ud over køb og salg af fisk arbejder du også dagligt med forarbejdning, præsentation og tilberedning af specialiteter. Fiskehandleren kan f.eks. arbejde i specialforretninger, fiskebiler, supermarkeder eller restaurationsbranchen.

Uddannelsen til fiskehandler er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse, der er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb. Det tager minimum 2,8 år, og den afsluttende prøve tilrettelægges og afholdes af skolen og dens samarbejdspartnere. Hovedforløbet udbydes af Fiskeriskolen i Thyborøn. Hele eller dele af grunduddannelsen kan også tages på de skoler, der udbyder ”Mad til mennesker”.

For at påbegynde uddannelsen, skal du som minimum have gået i skole i 9 år. Skolen tilrettelægger uddannelsen i samarbejde med eleven og praktikvirksomheden. Den består af tre skoleperioder på Fiskeriskolen og praktikforløb i en fiskebutik, specialbutik, fiskebil eller supermarked.